четвер, 14 березня 2013 р.

Презерватив: завжди, деколи, ніколи




Чоловіки від 20 до 60 років розповідають нам про відчуття, які виникають у них використання презерватива. Психологи вважають, що ці переживання пов'язані насамперед із самооцінкою людини.
 

Використання презерватива як таке не є окремою проблемою: сексуальну поведінку лише відображає психологічні особливості людини. На перший погляд, ситуація проста: якщо партнерів пов'язують теплі, довірчі стосунки, «питання презерватива», а також сама розмова про це не повинна бути складною, як і будь-які прояви сексуальності.
 

У тому ж випадку, коли партнери не дуже добре знають один одного, презерватив - найбезпечніший і «за замовчуванням» очевидний спосіб запобігання від інфекцій та небажаної вагітності. Але індивідуальні психологічні особливості чоловіків для деяких з них створюють психологічні труднощі. Наприклад, хтось не сприймає саму думку про використання презерватива, інший, навпаки, настільки ж однозначно не готовий від неї відмовитися. Нерідко за такою категоричністю ховається причина, яка не має прямого зв'язку з сексуальною сферою.
 
Насправді справжня причина несприйняття презерватива зовсім не в самому презервативі, а в психологічних особливостях чоловіки - тривожності, тривоги, невпевненості в собі, точніше - у власній потенції. Додаткове занепокоєння, пов'язане з надяганням презерватива, тільки погіршує ситуацію (є страх втратити ерекцію в цей момент). В таких випадках нема мови про безпечний секс, і відповідно можливість такого явища як небажана вагітність. Я вже не кажу про ВІЛ чи СНІД.

Чоловіки старше 50 років в силу об'єктивних фізіологічних причин відчувають більше труднощів - вони не так упевнені в своїй ерекції, як 30-річні. Але головна складність для всіх - це почуття провини за свою нездатність довго її зберігати. Зовнішня бравада («Я справжній чоловік, а тому контрацепція не моя турбота!") - Зворотня сторона чоловічої невпевненості. Для такої людини важливо декларувати власну значимість, підкреслити свої чоловічі якості. Неприйняття презерватива виглядає як спроба переконати себе та інших у тому, що він «справжній мачо» і не потребує ніякої захисту. Ця думка є абсолютно хибною і дуже небезпечною. Вона виключає такі поняття як безпечний секс,  і  навпаки сприяє таким як небажана вагітність, ВІЛ або СНІД. Купіть презерватив і ви будете досить надійно захищені від такої неприємної перспективи. Презервативи доступні і недорогі засоби контрацепції. Презерватив купити можна практично всюди. Найдешевші можна купити онлайн і там значно ширший вибір ніж в звичайних магазинах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар